Aconitum

Manier van werken


PraktijkruimteAls eerste is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is. Dit is belangrijk omdat het positief bijdraagt aan een sneller resultaat. Bij Praktijk Aconitum worden diverse theorieën en methodieken door elkaar heen gebruikt (er wordt eclectics gewerkt). De gehanteerde methode dient goed aan te sluiten bij u als hulpvrager, uw hulpvraag en uiteraard z'n vruchten af te werpen.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken uit de psycho- sociale en sociale psychiatrische praktijk. Waar gebruik van wordt gemaakt zijn: inzichten uit de cognitieve gedragstherapie, de transactionele analyse, de systeemtheorie. Daarnaast uit de inzichtgevende therapie en wordt er gewerkt aan mentalisatie. De gesprekken zijn altijd ondersteunend, soms confronterend, vaak ego-versterkend en waar nodig zeer praktisch gericht.
  
Belangrijk vind ik dat ik mijn kennis aan u overdraag, uw nieuwe inzichten verschaf en u nieuwe vaardigheden aanreik en u uitdaag daarmee actief te gaan oefenen. Door u steeds meer bewust te worden van u eigen gekozen rol in bepaalde situaties, wordt u ook meer bewust dat er ander gedrag te kiezen valt. Er ontstaat nieuwe (psychische) ruimte om opnieuw goed voor uzelf te zorgen en te kiezen voor wat voor u belangrijk is.

Wat verwacht ik van u ?
Ik verwacht dat u gemotiveerd bent om aan uw problemen te werken en ook dat u daar actief aan meewerkt. Dat heeft te maken met mijn visie dat alleen uzelf (weliswaar met hulp van anderen) de ontstane problemen kunt oplossen.

Wat kunt u van mij verwachten?
Respect, betrokkenheid, deskundigheid en enthousiasme.